سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به مجموعه ای از تجهیزات الکترونیکی اطلاق می شود که ضمن اعلام حریق، محل دقیق وقوع حریق را نیز مشخص می کنند. این سیستم ها در انواع معمولی و هوشمند موجود هستند.

سیستم آدرس پذیر دارای اصول کشف و تشخیص حریق مانند سیستم اعلام حریق متعارف است تنها تفاوت سیستم اعلام حریق دارای آدرس یا آدرس پذیر با سیستم اعلام حریق متعارف در این است که در سیستم آدرس پذیر برای هر یک از دتکتور ها و شستی ها دارای آدرس منحصر به فردی هستند که از طریق همین آدرس تابلوی کنترل مرکزی قادر به شناسایی و تعیین هر یک از آنها است.

مدار کشف حریق در سیستم آدرس پذیر به صورت حلقوی است که از تابلوی مرکزی شروع شده و به همان تابلو ختم می شود و تمامی تجهیزات آشکارساز به صورت موازی در مدار حلقوی قرار می گیرند.

هر یک از حلقه ها می تواند به تناسب تعداد تجهیزات و سطوح های مورد حفاظت یک یا چندین منطقه را در بربگیرد و هر تابلوی کنترل مرکزی آدرس پذیرهم می تواند هم یک یا چند حلقه را پشتیبانی کند.

آشکار سازهای سیستم های آدرس پذیر دارای قسمتی سوئیچ گونه هستند که برای شناسایی آنها توسط تابلوی کنترل مرکزی به کار می رود.

تجهیزات سیستم آدرس پذیر شامل موارد زیر است :

  • پنل اعلام حریق
  • انواع دتکتور
  • شستی اعلام حریق
  • آژیر و آژیر فلاشر
  • ماژول
سیستم اعلام حریق از نوع آدرس پذیر
سیستم اعلام حریق از نوع آدرس پذیر

مزایای سیستم اعلام حریق

همانطور که از نامشان مشخص است و در بالا بیان شده است آدرس دقیق مکان به وجود آمدن حریق را به کاربر اعلام می کند. به همین دلیل کاربرانی که با این نوع سیستم کار می کنند می توانند در هنگام وقوع حریق به سرعت به مکانی که آتش سوزی اتفاق افتاده است بروند و اقدامات لازم خاموش کردن حریق را انجام دهند.

معایب سیستم های آدرس پذیر

سیستم های آدرس پذیر به دلیل ماهیتی که دارد برای پروژه های کوچک از لحاظ مالی مقرون به صرفه نیست و هزینه ی بیشتری نسبت به سیستم های متعارف دارند.

همچنین کارکرد سیستم های آدرس پذیر نست به سیستم متعارف پیچیده تر هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!